پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام
پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام –
از سال ۱۸۸۴ که نیپکو یک دانش آموز آلمانی طرح اصلی تلویزیون را ریخت، تا الان که ۲۰۱۵ هستیم، خیلی چیز ها فرق کرده است، اگر یادتان باشداول آن تلویزیون های کوچک ۱۴ اینچ یا شاید هم کوچکتر بود! بعد ها تلویزیون های لامپی و بعد ها تر تلویزیون های پلاسما که در نوع خودشان کلاس به حساب می آمدند!
زمان همینطور گذشت و گذشت تکنولوژی اوج بیشتری گرفت، همه چیز هوشمند شد، شیک تر شد، باریک تر شد، ال سی دی و ال ای دی و رفت و رفت تا رسید به ۴K و Curved و OLED که امروز می خواهیم راجع به آن ها گپی بزنیم و بدانیم این ها چه هستند و فرق شان با یکدیگر چیست. پس لطفا با برسام همراه باشید
با انواع تلویزیون های مدرن آشنا شوید! + راهنمای خرید
خبر ها حاکی از این اند که سازندگان تلویزیون متوجه شده اند اکثر افراد معمولا تلویزیون خود را خیلی زود عوض نمی کنند. خیلی ها ترجیح می دهند یک مدل و ساخت را تهیه کرده و آن را برای چندین سال نگه دارند. این مسئله موجب می شود تا سازندگان به فکر بیفتند و ویژگی های تلویزیون هایشان را تا حد امکان افزایش دهند.
اگر یادتان باشد همین چند سال پیش قابلیتی که تلویزیون خیلی از خانه های ایران را از لامپی و معمولی به LCD و LED تبدیل کرد ۳D بود! که البته فقط همه به خاطر اسمش خریدند و شاید یکبار هم با آن فیلم سه بعدی تماشا نکرده باشند!
اما همه این ها به کنار، اکنون تلویزیون ها رنگ و بوی دیگری گرفته اند که با آن زمان ها، زمین تا آسمان تفاوت دارد!
در پایین با این سه نسل جدید از تلویزیون بیشتر آشنا می شویم.
۴K Ultra HD: آمدن برای ماندگار شدن
تکنولوژی ۴K Ultra HD که دارد حسابی رشد می کند، قرار است آنقدر پیشرفت کند تا به یک استاندارد تلویزیون تبدیل شود. این تلویزیون از رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰ بهره می برد که در مقایسه با کیفیت ۷۲۰P و ۱۰۸۰P (که به نظر من کیفیت مناسبی دارند)، نقش و رنگی متمایز دارد. این دو کیفیت از رزولوشن ۱۲۸۰×۷۲۰ و ۱۹۲۰×۱۰۸۰ بهره می برند.
توجه: یک نوع تلویزیون ۴K با رزولوشن ۴۰۹۶×۲۱۶۰ وجود دارد که البته در سطح های تخصصی استفاده می شود و حداقل تا کنون برای مصارف خانگی ارائه نشده است.
هر چه تعداد پیکسل بیشتر باشد، تصویر تیزتر و براق تر خواهد بود. درست همانطوری که اکثر تلویزیون ها ۴۸۰P و استاندارد بودند، ۴K نیز نرم نرم دارد در هر خانه جای باز می کند.
البته این ۴K نیز هنوز خدمات و سرویس چندانی ندارد پس بهتر است فعلا دست به خرید آن نبرید.
تلویزیون های خم Curved: یک مد زودگذر!
در این چند سال اخیر، مد جالبی که جایگزین تلویزیون های منحصرا ۳D شد، تلویزیون های شیشه خم بود. شعار آن ها هم توانایی پوشش بیشتر گوشه و کناره ها و در کل ایجاد یک تجربه سینمایی بود.
البته دروغ هم نگفتند! در برخی زوایا شما دید بهتری داشتید. برخی ها هم از خیلی خم بودن صفحه شکایت داشتند. نمایشگر های خم، کمی تصاویر را غیر طبیعی نمایش می دهند.
تلویزیون های Curved ممکن است کمی شیک به نظر برسند اما تنها پر زرق و برق اند و مانند ۴K جزء الزامات برای خرید نیستند. همچنان هم صفحات تخت و یکدست مفید تر هستند.
تلویزیون های OLED TVs: آمدن برای ماندن
تلویزیون های LED را که همه مان می شناسیم، تلویزیون هایی که از دیود های ریز نوری تغذیه می شوند. خب آن ها LED بودند و این ها OLED! تفاوتی که این تلویزیون ها با LED ها دارند، اینست که می توانند کنتراست رنگ مشکی بهتری ایجاد کنند به طوری که در یک شب تاریک در یک اتاق تیرگی آن ها قابل احساس نباشد.
البته این تفاوت تنها در مورد بالا بسنده نمی شود؛ OLED ها چون از قطعات کمتری برای ساخت بهره می برند، می توانند باریک تر و شیک تر باشند و به علاوه در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کنند.
OLED ها همچنین دقت رنگ بیشتری نسبت به LED ها، LCD ها و صفحه های پلاسما دارند، همچنین تکنولوژی آن برای صفحات بزرگتر مفید بوده و ارزان تر از دیگر تلویزیون ها خواهند بود.
نتیجه گیری
اگر هزینه برایتان اهمیتی ندارد، ولی می خواهید یک تلویزیون از الان تا آینده نه چندان دور داشته باشید، ۴K و OLED را انتخاب کنید، و صفحه نمایش های خم را برای همیشه به فراموش بسپارید…
امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت برده باشید. با برسام همراه باشید
بروز ترین اخبار دنیای تکنولوژی را در کانال رسمی برسام دنبال کنید.
منبع: GT