پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام
پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام –
اگر جز آن دسته از افرادی علاقه مند به موسقی هستید که طولانی مدت با هدفون یا هندزفری موسیقی گوش می دهید ،لازم و ضروری است که در این عادت خود تجدید نظر کرده و این زمان را به حداقل برسانید. چرا که متخصصان گوش ،صدای وزوز گوش و آزاردهنده در گوش،کم شدن آستانه شنوایی و کاهش حساسیت گوش به صداهای بلند را از نتایج استفاده این سیستم ها می دانند.
ضرر استفاده طولانی مدت از هدفون و گوشیهایی که به دستگاه موبایل یا پخش صوت متصل میشود از خود گوشیهای موبایل بیشتر است و موجب پیرگوشی زودرس و افزایش میزان ابتلا به عفونتهای گوش میشود. این روزها در هر کجای شهر شاهد افرادی هستیم که با گذاشتن هدفون (گوشی) در گوششان ،مشغول شنیدن موسیقی هستند. البته منبع پخش صوت متفاوت است ولی معمولا انواع MP3 PLAYER یا گوشیهای همراه برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند.
این وضع مختص کشورمان نیست و نسل جوان امروزی به نحوی گسترده از انواع دستگاههای پخش موسیقی قابل حمل به خصوص IPOD برای شنیدن موسیقی استفاده می کنند.
هشدار؛ عواقب استفاده از هدفون را جدی بگیرید!
گسترش این پدیده نگرانی هایی را در مورد سلامت عمومی افراد و بخصوص احتمال کاهش شنوایی به علت استفاده مداوم از هدفون به دنبال داشته است، بخصوص که برخی جوانان در بیشتر ساعات شبانه روز هدفون در گوش دارند و با صدای بلند به موسیقی گوش می کنند.
استفاده طولانی مدت از گوشیها (هندز فری یا هدفون) متصل به تلفن همراه با دستگاههای پخش موسیقی است که متاسفانه تعداد زیادی از جوانان برای مدت طولانی از آن استفاده میکنند، مکالمه و استفاده طولانی مدت از این گوشیها عوارض ثابت شدهای را به دنبال دارد که پیر گوشی، افزایش احتمال عفونت گوش و آسیب پذیری عصب شنوایی از جمله آن است که خطر آن به مراتب بیشتر از استفاده از خود گوشی موبایل است و عوارض آن هر چقدر که استفاده از آن طولانی مدت تر باشد بیشتر است.
کارشناسان و صاحبنظران معتقدند تداوم این وضعیت باعث میشود تا گوشهای جوانان زودتر از حد معمول پیر شود. به گفته آنان گوش کردن مداوم به موسیقی با استفاده از هدفون موجب می شود افراد توانایی شنیدن فرکانس های بالا را از دست بدهند.
چنین افرادی همچنین در محیط های شلوغ و پر سر و صدا نمیتوانند مکالمات مورد نظرشان را به آسانی بشنوند و تعقیب کنند.
علائم آسیب دیدگی را بدانید
یکی از نشانه های آسیب رسیدن به گوش به علت گوش کردن زیاد به موسیقی از طریق هدفون آن است که وقتی شما یک محل پر سر و صدا را ترک می کنید، گوشتان تا مدتی یه اصطلاح زنگ میزند.
اگر مدتی به گوشتان استراحت دهید احتمالا وضعیت بهبود خواهد یافت، اما اگر مرتبا از هدفون استفاده کنید، گوش داخلی شما هم آسیب میبیند که در این صورت ممکن است قدرت شنوایی شما برای همیشه کاهش یابد.
متاسفانه به علت تولید باتری های پرقدرت با عمر بالا کمتر کسی به گوشش استراحت می دهد و این از مواردی است که پیشرفت فناوری در عمل به ضرر انسان تمام شده است.
لذا توصیه متخصصان در این زمینه این است که اگر شب تا صبح و صبح تا شب هدفون در گوش دارید و موسیقی میشنوید بهتر است در این عادت غلط تجدید نظر کنید.
هشدار کارشناسان را جدی بگیرید
کارشناسان هشدار می دهند که با تداوم این وضعیت در دهه آینده شاهد افزایش شدید تعداد افرادی خواهیم بود که از مشکلات متنوع شنوایی رنج می برند.
نکته بسیار جالب آن که به اعتقاد متخصصان پزشکی، استفاده از گوشی حتی برای جلوگیری از شنیدن صداهای مزاحم محیطی هم کار غلطی است و ممکن است در نهایت منجر به کاهش میزان شنوایی شود.
مشکل مهمی که در اینجا پیش میآید، آن است که ماهها و حتی چند سال پس از استفاده از گوشی عوارض این کار مشخص نمیشود و شاید یک دهه طول بکشد تا جوانان و نوجوانان بفهمند با استفاده مداوم از هدفون چه آسیب شدیدی به سلامتشان وارد کرده اند.
چه باید کرد ؟
با صدای پخش موسیقی روی ۸۰ درصد شما میتوانید از ایرفونها حداکثر ۹۰ دقیقه در روز بدون آسیب استفاده کنید و از هدفونهای گوشپوش (Over Ear) کمتر از پنج ساعت استفاده کنید.
اما اگر ده درصد صدای موسیقی خود را کم کنید و آن را روی ۷۰ درصد قرار دهید، میزان ساعت سالم استفاده از هدفون به شدت بیشتر میشود.
با صدای ۷۰ درصد شما میتوانید ۶ ساعت از ایرفونها و ۲۰ ساعت از هدفونهای گوشپوش استفاده کنید. headphonephone اما نکته مهم در مورد این ساعات استفاده این است که اگر شما از هدفونهایی با تکنولوژی حذف صدای بیرون یا ایزولهکردن صدا استفاده میکنند، به خودی خود باعث میشوند تا شما صدای موسیقی و صدایی را که گوش میکنید، روی حجم کمتری قرار دهید، چرا که صداهای مزاحم اطراف کمتر میشوند و شما با صدای کمتر هم میتوانید جزییات دقیقی را از طریق هدفون بشنوید.
همچنین به یاد داشتهباشید که مدلهای مختلف هدفونها میتوانند آثار متفاوتی بر روی شنوایی شما داشتهباشند، هدفونهایی که با در نظر گرفتن سلامتی کاربران انجام شدهباشند، و از فنآوریهایی مانند حذف صداهای مزاحم استفاده کردهباشند میتوانند انتخابهای بهتری برای خرید خواهند بود.
منبع: صبحانه آنلاین